Tufte

Tufte Wear er kjent for å utvikle komfortable klær til hele familien, produsert på en miljøvennlig måte. Inspirasjonskilden til merkets design og utvikling er behovet for funksjonelle og komfortable plagg. De bruker bambus som råmateriale og har stort fokus på bærekraftige materialer. Her finner du slitesterke og funksjonelle plagg av høy kvalitet.
tufte products

Om Tufte Wear

Tufte Wear ble grunnlagt i 2012 av den olympiske mesteren Olaf Tufte fra Vestfold. Olaf Tufte er ikke et ukjent navn blant oss nordmenn, vi kjenner han godt både som bonde og olympisk mester i roing. Som bonde er Tufte litt ekstra glad i alt som gror og hører naturen til, og han har alltid hatt en oppriktig interesse for mennesker og miljøet. Da han oppdaget tekstiler basert på bambus, ble han inspirert til å utvikle nyskapende klær, laget på en miljøvennlig måte. Med mantraet «Det er alltid mulig å bli bedre» begynte Olaf å lage supermyke boxere til den hardt arbeidende mannen, der passform og komfort ble første prioritet. Kort etter kom hipstere til damer. Tufte Wear har utvidet kolleksjonen siden den gang, men mantraet står fortsatt like stødig, og er fundamentet for videreutvikling av kolleksjonen med komfortable, miljøvennlige og helsemessige trygge klær.

Bærekraftige materialer

Behovet for funksjonelle og komfortable plagg er den viktigste inspirasjonskilden til Tufte Wear sitt design og utvikling. På veien dit er det elementært for Tufte Wear å ikke gå på kompromiss med miljøet. Det som gjør produktene så unike er at de produseres basert på miljøvennlige tekstiler som bambus, resirkulert eller økologisk bomull, og merinoull. I tillegg er alle klærne innpakket i papp som er 100% resirkulerbare.

Bambus

Tufte Wear har fokus på miljøvennlige tekstiler, derfor er bambus det viktigste råmaterialet de bruker i klærne sine. Bambus er et råmateriale med fascinerende egenskaper, det er hardt, hurtigvoksende og blir til fantastisk myke klær. Bambus er rask fornybar og effektiv både når det gjelder vann- og arealbruk. Og minst like viktig, det kreves ingen sprøytemidler, kunstgjødsel eller kunstig vanning for å dyrke bambus.

Kort fortalt er bambus skikkelig bra.

Økologisk eller resirkulert bomull

Når Tufte Wear bruker bomull i klærne sine er målet å bruke økologisk eller resirkulert bomull, av god kvalitet. Normal bomullsproduksjon bruker mer sprøytemidler enn noen annen avling, det krever mye vann og dyrking av bomull fører i mange tilfeller til lokale miljøproblemer og redusert biologisk mangfold. Økologisk bomull blir dyrket uten bruk av kunstig gjødsling eller sprøytemidler, som fører til at produksjonen fremmer og forbedrer det biologiske mangfoldet og biologiske sykluser.

Resirkulert bomull er et enda bedre alternativ. Det er laget av enten brukte klær eller overskudd fra tekstilproduksjon, som blir makulert og spunnet til nytt garn og materiale. Alle gamle bomullsgensere, sokker og t-skjorter kan derfor bli til nye plagg uten å påvirke miljøet for mye.

Merinoull

Tufte Wear har gitt et løfte til seg selv og til naturen om å begrense bruken av plastfiber i klær. Det betyr å kutte vanlig polyester, og de kan garantere at du aldri vil finne fleece av polyester i deres sortiment. Polyesterfleece består nemlig av mikroplastfibre som løsner ved bruk og i vask, og forurenser havet og miljøet.

Tufte Wear sitt fleecealternativ er laget av 100% merinoull, som gir mer varme, større komfort og lengre varighet – både for forbruker og miljøet. Merinoull er superlett, mykt, blir ikke klamt, holder på varmen i kulden og er avkjølende i varmen. I tillegg har det lukthemmende egenskaper. Et godt materiale å bruke hele året, til all slags aktiviteter.

Baselayers

Med høy fokus på komfort, er baselayers en viktig del av Tufte Wear sitt sortiment. De har en bred kolleksjon av baselayers til forskjellig bruk, og med ulike egenskaper. Deres baselayers er delt opp i varierende varmegrad basert på plaggets funksjon og evne til å holde på varmen, og går fra varm, varmere til varmest.

Den klassiske Bambull® er kategorisert som varm da den har bambusviskose på innsiden og ingen ull direkte mot huden. Den er god og varm, og bra for de med sensitiv hud.

Bambull® Switch er på mange måter lik Bambull, men kan vendes slik at du får merinoullen  inn mot huden. Her får du godt utbytte av den varme ullen og de unike egenskapene ullen har. Dermed klassifiseres Bambull Switch som varmere.

Villeple er den tredje og varmeste kategorien av baselayers. Den er lett, utrolig myk, og laget av 100% superfin merinoull. Kle deg lagvis med Villeple som innerste lag for optimal varme.

Bærekraftig forbruk

Som en del av bærekraftfokuset til Tufte Wear, produserer de allsidige og slitesterke klær av høy kvalitet som varer lenge. På den måten kjøper man mindre klær totalt sett, og oppfordrer til et mer bærekraftig forbruk. Det å etterleve et mer bærekraftig forbruk er både hipt og trendy, og dagens forbrukere er mer bevisste når de kjøper klær. De er opptatt av hvordan klærne blir laget, og hvor miljøvennlige materialene er. Med bambus som råmateriale passer Tufte Wear godt inn i fremtidens forbrukertrend. Produktene til Tufte Wear skal føles bra å bruke – både for deg og for miljøet.

FAQ:

Hvordan produkter selger Tufte Wear?

Tufte Wear selger turtøy, ullundertøy, luer, boxere og bukser.

Hvor kan jeg kjøpe Tufte Wear produkter?

Du kan kjøpe Tufte Wear sine produkter i Mall of Norway sin butikk.

Bruker Tufte Wear bærekraftige materialer?

Ja! Bærekraft står høyt på agendaen hos Tufte Wear. Produktene produseres basert på miljøvennlige tekstiler som bambus, resirkulert eller økologisk bomull, og merinoull.

Siste nytt fra
Fjord Journal