Top 11 strender i Norge

Visste du at det også finnes vakre strender i Norge? Vi deler hemmelighetene til 11 av strendene med deg. Så hvis du vil ha svar på spørsmålene: Er det strender i Norge, og kan du faktisk ta deg en svømmetur i Norge, vil du finne svaret her.

Norske strender kan virke som en særegen ting, ettersom mange tenker på Norge som et land med vinter, snø og fjell. Og selvfølgelig vil ikke hver eneste sommerferie til Norge gi solskinn og temperaturer over 20 grader. Mange av disse strendene vil være verdt et besøk, selv om været ikke holder til en svømmetur er skjønnheten og den fantastiske beliggenheten nok.

La oss starte i sør, med Norges fjerde største by, Stavanger, mest kjent for olje og sild. Det er mange flotte strender der, og den første av to vi vil dele med deg, er Godalen Badeplass.

Godalen nær Stavanger, Norge

Denne sjarmerende stranden er en del av det populære turområdet nær fjorden Gandsfjorden. Her finner du en sandstrand, men du kan også sitte på gresset. Det er fasiliteter for grilling (ta med eget kull og mat) og en morsom lekeplass for barna.

Hvis du har kjæledyr, er stedet flott for hunder også. Du kan også ta hunden med til hundeparken i nærheten av Ramsvik. En liten kiosk er vanligvis åpen i helgene og om sommeren.

Hvordan kommer du deg til Godalen?

For å komme dit kan du ta en 30-minutters spasertur fra sentrum, eller hvis du kjører bil, kjør Østre Ring. Det er begrenset parkering, så kom dit tidlig hvis du kjører.

Den andre stranden vi ønsker å dele med deg, og som ligger ved oljehovedstaden, er Orrestranda. Denne er kjent som den lengste stranden i Norge, og er hele fem kilometer lang. Du kan nyte en lang og deilig spasertur ved sjøen, jogge eller ta en svømmetur, bygge sandslott eller bare nyte den fantastiske utsikten.

Du kan kjøpe mat på restauranten i Friluftshuset, eller ta med din egen til grill fasilitetene som er på stranden. Noen ganger finnes det også kulturelle begivenheter som konserter der, det er alltid noe å glede seg over, uansett vær.

Det kan være en del vind, så ta alltid med klær som tåler vær og vind fra de nordiske gudene. Hvis du liker surfing, kan du presse grensene dine her. Kanskje finner du noen ørkenroser også, de pleier å dukke opp etter en storm, som i Sahara.

Hvordan kommer man seg til Orrestranda?

Du kan ta bilen dit og parkere på «Friluftshuset», eller overfor parken, Orreparken.

Paradisbukta beach near Oslo

Paradisbukta nær Oslo

Hvis du planlegger en tur til hovedstaden i Norge, Oslo, er det to strender som er verdt å sjekke ut. Den første er Paradisbukta. Når solen glitrer på de mørkeblå bølgene, er dette virkelig et paradis å glede seg over.

Kanskje du vil besøke Vikingmuseet som ligger i nærheten? Det er en 20-minutters spasertur fra museet til stranden. Hvis du liker sport, er det muligheter for både volleyball og basketball.Nyt sandstranden eller sitt på et berg ved havet, det er også muligheter for å grille der. En nydelig strand hvor du også kan nyte en vakker solnedgang.

Hvordan komme seg til Paradisbukta

Du finner denne stranden på spissen av Bygdøy. Du kan komme deg dit med buss fra Oslo sentrum, eller hvis du sykler er det en 5 km tur fra Oslo sentrum.

Ingierstrand beach near Oslo

Ingierstrand nær Oslo

Ingierstrand er den andre stranden i nærheten av Oslo som vi vil tipse deg om. Ingierstrand Bad ligger ved fjorden Bunnefjorden i Oppegård, og er et veldig populært område der du kan velge mellom en sandstrand, gresslette eller rullesteinstrand.

Det er til og med noen brygger for barna å fiske etter små krabber, og et stupetårn der du kan utfordre deg selv eller vennene dine til å ta et stup fra 1,5, 3, 5 eller 10 meters høyde. Ingierstrand restaurant ligger rett ved inngangen, og det er en tursti i nærheten hvis du vil ta en liten gåtur før eller etter svømmeturen. Her kan du utforske mange muligheter på ett sted, som hele familien vil glede seg over.

Hvordan komme seg til Ingierstrand

Du kan komme dit med buss eller bil, sykling anbefales ikke på de smale veiene.

Mjelle Beach near Bodø

Mjelle strand nær Bodø

Neste anbefaling ligger nord i Norge, ved den vakre Mjellestranden i Bodø, en by i Bodø kommune, Nordland fylke, som ligger på Bodø-halvøya mellom Vestfjorden og Saltfjorden, og er like nord for polarsirkelen.

Kanskje ikke det første stedet du tenkte på når man snakker om Norges vakreste strender? Vannet kan være litt livlig, men sanden på denne bortgjemte stranden er veldig spesiell, ettersom den er både hvit og rød.

Den røde sanden får sin farge fra bestemte edelsten partikler som kalles granat mineraler. For barna er dette en gigantisk sandkasse fylt med skatter som skjell og steiner polert av sjø og sand. Denne stranden er en unik opplevelse, og du finner den omtrent 25 km fra Bodø sentrum.

Hvordan komme seg til Mjelle strand

Du kan dra dit med bil eller meld deg på en guidet utflukt med en minibuss.

A stunning view of Lofoten in Norway

Strender i Lofoten

Cirka 135 kilometer fra Bodø, er Lofoten, en skjærgård kjent for sin dramatiske natur. Lofoten er kjent for sitt nordlys, midnattssol og spektakulære fjell, og er et populært reisemål for fiske, fotturer og kajakkpadling, samt andre opplevelser.

I Lofoten finner du også 6 forskjellige strender som virkelig er verdt et besøk.

Haukland beach in Lofoten

Haukland strand i Lofoten

Hauklandstranda, bare en 15 minutters kjøretur fra Leknes, er en av Lofotens mest berømte strender og kåret til Norges beste strand. Utforsk den hvite sandstranden, svøm i det krystallklare havet eller nyt den fantastiske utsikten over solen som står opp eller går ned.

Dette er også et flott sted å oppleve nordlyset hvis du er heldig og er der til rett tid. Ta deg en gåtur i de majestetiske fjellene i nærheten av Himmeltinden eller Mannen.

Hvordan komme seg til Haukland strand

Her er det ingen offentlig transport, så kjør med bil eller sykkel de 8 km fra Leknes.

Unstad Beach at Vestvågøy in Lofoten

Unstad strand på Vestvågøy i Lofoten

Neste stopp i Lofoten er Unstad strand på Vestvågøy. Denne stranden har vært surfernes favoritt siden 1963, da to unge norske seilere laget sine egne surfebrett her etter en tur til Australia.

En surfefilm kalt E2K ble laget på Unstad strand på slutten av 90-tallet, noe som gjorde den berømt blant surfere over hele verden. Med høye bølger og sterk vind, kan du kalle det et surfeparadis.

Her finnes en campingplass hvor du kan bo mens du utforsker bølgene. Det ligger omtrent 12 km (15 minutter med bil) fra Lofotr Viking Museum, som du også kanskje vil besøke?

Hvordan komm seg til Unstad strand

Den beste måten å komme til Unstad Beach er med bil. Det er noen parkeringsplasser på begge sider av stranden.

Kvalvika beach at Moskenesøy in Lofoten

Kvalvika strand på Moskenesøy i Lofoten

Kvalvika stranden ved Moskenesøy i Lofoten er også storslått norsk natur som ikke må gås glipp av. De bratte fjellene rundt denne stranden er mer enn 600 meter høye.

Hvis vannet er for kaldt for svømming, kan du gå på turer i fjellet i stedet. Turen tar ca. en times tid (hver vei), med en topp på 170 meter, og starter ved siden av veien ved et tre skilt som sier Kvalvika.

Husk skikkelige tursko til denne turen. Hvis du vil bo en natt eller to her, finnes det en gresslette perfekt for camping ved stranden, så ta med teltet for en magisk opplevelse.

How to get to Kvalvika Beach

Kjør med bil. Finn veien til Fredvang, og fortsett deretter i ca. 3 km til du kommer til en parkeringsplass på venstre side av veien.

Ramberg beach at Vestvågøy in Lofoten

Ramberg strand på Vestvågøy i Lofoten

På Vestvågøy i Lofoten finner du den populære Rambergstranden, som sies å være en av de vakreste strendene i Lofoten. Denne hvite sandstranden strekker seg langs den lille bebyggelsen, gjemt mellom de majestetiske fjellene og det arktiske hav.

Hvis du søker etter ro i sjela, er dette stedet for deg. Sett deg på stranden, lytt til bølgene og se på soloppgangen eller solnedgangen.

Golfstrømmen bidrar til å gjøre vanntemperaturen litt varmere enn du kan forvente av det arktiske hav, de fleste anser det som ganske forfriskende!

For de beste bildene, sjekk utsiktspunktet over stranden, du finner et skilt som vil føre deg dit.

Hvordan komme seg til Ramberg strand

Du kan kjøre dit med bil – stranden ligger ved siden av E10-veien. Det er også tilgjengelig via Ramberg Camping.

Uttakleiv Beach at Leknes in Lofoten

Uttakleiv strand på Leknes i Lofoten

Uttakleiv stranden ved Leknes i Lofoten er et avsidesliggende sted, men et sted du aldri vil glemme grunnet dens skjønnhet.  Vær oppmerksom på vennlige sauer som beiter i området, og nyt den fantastiske utsikten over midnattssolen som synker ned i havet.

Hvis du har vikingblod vil du kanskje ta en svømmetur, ellers så kan du bare rusle langs sandstranden med den deilige brisen fra havet som vil gi deg ny energi.

Du kan slå leir her, og det finnes grillplass for grilling. Hva med å ta med deg en piknikkurv og let etter nordlyset om natten?

Hvordan komme seg til Uttakleiv strand

Kjør 12 km nordover fra Leknes. Parkeringen er på venstre side av stranden, en kort kjøretur forbi landsbyen.

Skagsanden beach in Lofoten

Skagsanden strand i Lofoten

rt siste stopp er Skagsanden stranden i Lofoten. Denne gylne stranden er kjent for at en bekk skaper særegne og evig skiftende mønstre i sanden der den møter havet. Denne lille, men fantastiske stranden sies også å være et av de beste stedene for å se nordlyset, da den har en flott utsikt mot nord.

Hvordan komme seg til Skagsanden strand

Skagsanden ligger 3 km øst fra Ramberg, like før avkjøringen til Flakstad. Det er lett tilgang, nær parkeringsplassen, et perfekt sted å omfavne ditt magiske nordiske eventyr.

Siste nytt fra
Fjord Journal