Norlender Knitwear

Er du på utkikk etter holdbare og tradisjonelle strikkeplagg, har Norlender Knitwear et bredt sortiment. De retter fokuset på komfortable og allsidige plagg av høy kvalitet, inspirert av norske tradisjoner, historie og natur. Norlender Knitwear har klær og tilbehør som passer til hele familien, og som holder deg lun og varm i Norges fantastiske natur.
norlender sweater

Om Norlender Knitwear

Norlender Knitwear er en familiebedrift, etablert av Ola Tveiten i 1927. Siden den gang har familien produsert alt fra undertøy i bomull til tradisjonsrike strikkegensere i ull. I dag blir fabrikken på Osterøy drevet av tredje- og fjerde generasjon Tveiten med et mål om å videreføre norske strikketradisjoner og å drive bærekraftig tekstilproduksjon i Norge, også i fremtiden.

Norlender Knitwear er en av få tekstilprodusenter som er igjen i Norge, og den opprinnelige Norlender fabrikken er fortsatt i drift den dag i dag. Norlender Knitwear er stolte av å kunne tilby et helnorsk produkt, strikket og sydd på Vestlandet med norsk ull.

Norlender fabrikken

Siden Ola Tveiten kjøpte sin første strikkemaskin, har det skjedd store endringer. Bedriften vokste raskt og de bygget sin første fabrikk på gården med flere strikkemaskiner og ei symaskin. Fabrikken hadde et strikkeri, sysal og lager m.m. I den vanskelige tiden under andre verdenskrig, ble det utfordrende å få tak i garn av god kvalitet. Dette førte til at det som ble produsert måtte deles nøye mellom kundene. Etter krigen trengte folk mer klær, fikk bedre råd og utsiktene til bedriften ble lysere. Med store forandringer i markedet, flere lavprisprodukter og fremvekst av masseproduksjon, ble det vanskelig å henge med i tiden. Vinteren 1989 tok tredje generasjon over driften og de satset fullt på strikkejakker og strikkegensere, med stor suksess.

I tillegg til å være en velfungerende tekstilprodusent, tar Norlender imot besøkende for en historisk omvisning av strikkefabrikken.

Norlender Knitwear sine produkter

Norlender Knitwear har produsert komfortable og holdbare ullplagg i snart 100 år, og deres design er inspirert av gamle tradisjoner og vår ville norske natur. Produktutvalget består av tradisjonsrike gensere, luer, skjerf, votter, hansker og pulsvarmere. Her finner du allsidige strikkeplagg for hele familien som garantert vil bli en favoritt, uansett årstid og aktivitet.

De er opptatt av å produsere plagg av høy kvalitet, og 70% av deres produksjon er laget av norsk ull. Det meste av garnet de bruker kommer fra Sandnes garn, som gjør at produksjonen er meget kortreist.

Norsk Ull

Ull spiller en viktig rolle i den norske arven og har blitt brukt til klær i over 6000 år. I de siste århundrene har ull blitt brukt til strikking, veving og toving, og det er det mest brukte råmaterialet i våre nasjonale folkedrakter. Den norske ullen er kjent for lange, sterke fibre, høy slitestyrke, god spenst og glans. Den nupper lite og holder godt på form og fasong. Tekstiler av norsk ull har lang levetid, noe som gjør at vi gjerne ser velholdte ullplagg gå i arv i generasjoner. Hvem har vel ikke en genser fra morfar hengende i skapet, som fortsatt er like god og varm som den var for 60 år siden?

De naturlige termiske egenskapene til ull gjør Norlender Knitwear sine produkter perfekt for utendørsaktiviteter, de puster godt, holder deg varm og tørr i kulden, og kjøler deg ned i varmen.

Tradisjonsrike mønstre

Norlender Knitwear sine produkter er basert på tradisjonsrike mønstre som er dypt forankret i den rikholdige norske strikkekulturen. Gjennom tidene har nordmenn stikket og dekorert strikkegensere med avanserte flerfargede mønstre, vakre vevde bånd og tinnklemmer. Du finner alle disse elementene i mønstrene som brukes i Norlender Knitwear sine strikkeplagg. Dette gjenspeiles særlig i de autentiske genserne, Vinje, Narvik og Osterøy, som er dekket med tradisjonelle mønstre som lusestrikk og selburosen.

Islender genseren

Den klassiske, varme strikkegenseren «Islender» er noe av det hotteste i motebildet om dagen. Man forbinder den kanskje med skogsarbeidere og fiskere, men den er mer populær nå enn noen gang. Genseren har fått sitt store comeback i løpet av sommeren 2021, og blir kaldt “IT-genser” av blant annet moteredaktør i ELLE Norge, Petra Middelthon.

Den varme og robuste strikkegenseren strikkes klassisk med hvit som bunnfarge og sorte/grå firkanter i lusemønster. I senere tid har den blitt modernisert i alle regnbuens farger. Den er kjent for å vare evig og er ekstremt slitesterk, og egner seg ypperlig for det skandinaviske klimaet. Denne genseren vil aldri gå av moten, og er en funksjonell investering som varer livet ut.

Norlender Knitwear sin Island genser er basert på den tradisjonelle norske Islender, og er en av deres bestselgende produkter. Ønsker du den moteriktige Island genseren i de klassiske fargene hvit og sort, eller en mer modernisert fargevariant, kan du finne et godt utvalg av Norlender Knitwear sine tradisjonelle gensere i Mall of Norway sin nettbutikk.

Norlender Knitwear og Norsk Natur

Den norske naturen har blitt et verdensfenomen, i og med at den er såpass unik. Folk fra hele verden reiser stadig vekk til Norge for å oppleve den særdeles pittoreske naturen vi har å by på, og dette har de god grunn til å gjøre. Naturen i Norge er nemlig blant de best bevarte i verden, da den i stor grad er uberørt av kulturlandskap. Høye fjell, dype fjorder og skog så langt øyet kan se, kjennetegner vårt vakre rike.

Norlender Knitwear har hentet mye inspirasjon fra den ville, norske naturen, og har navngitt produkter etter typiske norske steder med rik natur. Spitsbergen, Fanafjellet, Hitra og Svalbard er eksempler på komfortable og allsidige ullplagg av høy kvalitet, som holder både deg og familien din lun og varm når dere er ute i Norges fantastiske natur.

FAQ

Hvilke produkter selger Norlender Knitwear?

Norlender Knitwear selger produkter som gensere, luer, skjerf, votter, hansker og pulsvarmere, både til barn og voksne.

Hvor kan jeg kjøpe produkter fra Norlender Knitwear‘?

Du kan kjøpe Norlender Knitwear sine produkter i Mall of Norway sin butikk.

Hvilket materiale bruker Norlender Knitwear i produktene sine?

Norlender Knitwear bruker 70% norsk ull i sitt strikkesortiment. I de resterende plaggene som er finstrikket, bruker de europeisk garn. De bruker også 100% Merinoull for en mykere og mer luksuriøs følelse.

Siste nytt fra
Fjord Journal