Fjord magazine

Publisert Legg igjen en kommentar

Kvalitetsull fra norske merker

Norsk ull er i vinden som aldri før, med egenskaper som “selvrensning”, overlegen isolasjonsevne og ekstrem holdbarhet er det ingen overraskelse at flere har fått øynene opp for vårt fantastiske materiale. Med en verden i rask forandring og bevisste forbrukere er bærekraft et stort fokus som mange motehus må ta stilling til. Vi ønsker å presentere noen av Norges beste kvalitetsmerker som bruker 100% ren norsk kvalitetsull i sine produkter, for å gi deg de beste og mest bærekraftige plaggene du kan bruke, sesong etter sesong.

Hvorfor norsk ull?

Norsk ull er et slitesterkt materiale, kjent for sin gode holdbarhet, spenst og glans. På grunn av det tøffe og skiftende klimaet og våre naturlige og friske beiteområder, innehar norsk ull eksepsjonelle egenskaper.

Fordeler med ull

Ull har unike tekniske egenskaper ingen annen fiber kan måle seg mot. Her er ni gode grunner til å velge ull:

  1. Ull er 100% fornybart og naturlig og dermed også bra for miljø og naturen.
  2. Ull har selvrensende egenskaper og er enkelt å holde rent.
  3. Ull puster og dermed blir du ikke klam.
  4. Ull har luftlommer, noe som gir både varme og isolasjon.
  5. Ull regulerer varme og kan dermed brukes hele året.
  6. Ull har bakteriehemmende egenskaper.
  7. Ull kan holde på mye fuktighet uten å føles våt, og transporterer fukt bort fra huden.
  8. Ull vil også holde deg varm selv om den er våt.
  9. Ull er sterkt, elastisk og krøller lite.

Hvorfor er norsk ull bærekraftig?

Norsk ull er kjent for å ha god kvalitet, har fin glans og lang holdbarhet. Når du velger ull fra Norge, får du kortreist og bærekraftige produkter som vil vare i generasjoner. Ull er 100% fornybart og naturlig, og er en av våre mest bærekraftige materialer. Ull brytes ned i løpet av få år, og frigjør på den måten verdifulle næringsstoffer som går tilbake til jorda.

Arctic Circle

Arctic Circle lager tradisjonelle merkevarer, med fokus på norske strikkeoppskrifter.

De er et merke som produserer autentisk ulltøy med inspirasjon fra norske tradisjoner, laget av 100% norsk ull. De tradisjonelle mønstrene og broderiene er inspirert av norsk natur og kulturarv og er fantastiske plagg som aldri går ut av moten.

Dale of Norway

Dale of Norway har siden 1879 tilbudt høykvalitets strikkeplagg til hele familien, og er verdenskjent for utmerket kvalitet, design og håndverk. De er en av Norges største og mest avanserte produsenter av klassisk og nyskapende plagg med rot i norske tradisjonelle mønstre. Strikkeplagg fra Dale of Norway er den perfekte gaven å gi til deg selv eller noen som ønsker varme, komfortable og tradisjonelle plagg som vil vare i mange generasjoner.

Rauma Collection

Rauma Collection baserer produksjonen på norsk ull, og gjør nesten hele produksjonsprosessen – fra ull til ferdig vare – i egen fabrikk på Veblungsnes. De tilbyr kvalitetsprodukter i 100% norsk ull og fokuserer på plagg som både varmer og varer. Kolleksjonen består av tradisjonelle, klassiske gensere og tilbehør, som passer like godt på hytta, som på en fortauskafé i byen. Det er produkter du blir glad i, og en av de fineste gavene du kan gi.

Norlender Knitwear

Norlender Knitwear er en familiebedrift, etablert av Ola Tveiten i 1927. Siden den gang har familien produsert tradisjonsrike strikkegensere i ull. De har et bredt sortiment av holdbare og tradisjonelle strikkeplagg som er laget av 100% norsk ull. Fokuset er komfortable og allsidige plagg av høy kvalitet, inspirert av norske tradisjoner, historie og natur, som passer til hele familien, og holder deg lun og varm i Norges fantastiske natur. Her finner du tidløse og moteriktige klassikere som vil holde deg lun og varm året rundt.

Hvis du ønsker en flott ullgenser til deg selv, eller vil gi en oppmerksomhet til en du er glad i, er strikkeplagg fra norske kvalitetsmerker et av de beste og mest fantastiske gavene du kan gi. De varmer, er holdbare over tid og er tidløse klassikere som aldri vil gå av moten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *