Fjord magazine

Publisert Legg igjen en kommentar

Islenderen gjør motecomeback

Den klassiske, varme strikkegenseren «Islender» er noe av det hotteste i motebildet om dagen. Man forbinder den kanskje med skogsarbeidere og fiskere, men den er mer populær nå enn noen gang. Dette er strikkegenseren som passer til både jakt, fiske, teltturer – og faktisk også til fest.

Islender, også kalt islandstrøye, færøytrøye og shetlandstrøye, er en skandinavisk betegnelse på en tykk arbeidstrøye eller genser av ull. Islender genseren har eksistert siden midten av 1800-tallet og ble tradisjonelt strikket i godt ullgarn slik at arbeiderne kunne holde varmen. Nå har islenderen gjort comeback i det samme mønsteret, med hvit bunn med et enkelt mønster i svart.

Strikkegenseren – en sentral del av den skandinaviske stilen

Vi nordmenn er veldig stolte av vår kultur, og den norske strikkegenseren med tradisjonelle norske strikkemønstre, vil alltid være en del av det norske motebildet. Strikkegenseren står sentralt i den skandinaviske stilen, og er tidsriktig, bærekraftig, moderne og kul. Det er få plagg i klesskapet som er mer klassisk og anvendelig enn den norske tradisjonelle strikkegenseren, og “Islender” har fått stor oppmerksomhet den siste tiden.

Den nye IT-genseren

Dersom du har vært på festival eller norgesferie det siste året, har du kanskje lagt merke til enkelte plagg som går igjen? Strikkegenseren! Men ikke hvilken som helst strikkegenser; Islender har fått sitt store comeback i løpet av sommeren. Den klassiske, varme strikkegenseren Islender er noe av det hotteste i motebildet om dagen, og er omtalt som IT-genseren av moteredaktør Petra Middelthon, i ELLE Norge. Motehus som Chanel, Tom Wood, By Timo og Ganni har alle laget sin egen tolkning av ullgenseren.

Islenderen blir omfavnet av den yngre generasjonen

Ullgenseren er ikke lenger bare et traust og funksjonelt plagg forbeholdt besteforeldre. De senere årene har den yngre generasjonen fått opp øynene for det tradisjonelle plagget. I dag har norsk strikk og strikking blitt veldig populært, og tradisjonelle mønstre og moderne strikkeplagg blir strikket flittig av nordmenn i alle aldre. Denne trenden har spesielt økt blant ungdom, som gjør at islenderen har sneket seg inn i motebildet igjen. Du trenger heldigvis ikke være en ivrig strikker for å slenge deg på den nye islender-trenden. Det finnes flere ferdigstrikkede ullgensere fra blant annet Norlender, Arctic Circle og Rauma Collection.

Bærekraftig og moteriktig

Å være miljøvennlig har blitt trendy, og dette har også påvirket klesindustrien. Med dagens miljøfokus er lokal og kortreist produksjon mer ettertraktet, og unge forbrukere er mer bevisste når de kjøper klær. Norsk ull er blant verdens mest miljøvennlige tekstilfibre, har utrolig god holdbarhet og er et 100% naturlig, fornybart og biologisk nedbrytbart materiale. En islender genser strikket med 100% norsk ull viser at du som forbruker er oppmerksom på både bærekraftig mote og miljø. Det er et plagg med et enkelt stilrent design som varer i mange år, og er kanskje det mest miljøvennlige og moteriktige du kan ha i klesskapet.

Moderniserte utgaver av Islender genseren

Arctic Circle, Rauma Collection og Norlender er blant merkene som selger islenderen i det klassiske mønsteret, med hvit som bunnfarge og sorte/grå firkanter i lusemønster. Den økte populariteten rundt genseren har ført til at flere av merkene også har modernisert den i flotte farger inspirert av norsk natur. Islender genseren passer like godt over en kjole som jeans, og er like fin på fest som til hverdag.  Den klassiske og robuste genseren er kjent for å vare evig og er ekstremt slitesterk. En trendy og tidløs investering som aldri vil gå av moten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *