Fjord magazine

Publisert Legg igjen en kommentar

Dunjakke – Et essensielt plagg i klesskapet

Vi nordmenn er glad i naturen og liker å tilbringe mye av tiden utendørs. Med ulike årstider og skiftende vær, er det viktig å kle seg etter forholdene. Derfor er dunjakken et essensielt plagg å ha i ethvert klesskap. Scandinavian Explorer leverer dunjakker av høy kvalitet til gunstige priser, slik at alle kan ha mulighet til å nyte vår vakre natur i høy komfort, året rundt.

Scandinavian Explorer er et norsk klesmerke som kombinerer skandinavisk klestradisjon med nye fargekombinasjoner, design og teknologi. Plaggene deres er designet til å sitte godt på kroppen og er behagelig å bevege seg i, og de er like funksjonelle som de er stilige. Selv om prisnivået på produktene deres er rimelige i sammenligning med andre merker, går det ikke på kompromiss med kvaliteten. Dunjakken er ikke bare en klar favoritt som holder deg god og varm om vinteren, den har også blitt et supertrendy moteplagg som er tidløs og vender tilbake i motebildet år etter år.

Tekniske friluftsklær som passer lommeboken

Scandinavian Explorer brenner for godt håndverk og lager slitesterke klær av høy kvalitet som varer lenge. Produktutvalget består blant annet av dunjakker, softshelljakker, regnjakker, skalljakker, turbukser og hettegensere. Prismessig ligger Scandinavian Explorer et nivå under andre merker som tilbyr samme type kvalitetsprodukter. De lager klær til reisende, eller som merkenavnet sier «oppdagelsesreisende», med inspirasjon fra naturen. Det er ingen hemmelighet at skandinaviske land har kalde vintre med mye snø og store værforandringer, så varme og funksjonelle turklær er et viktig fokusområde for Scandinavian Explorer.

Kvalitetsklær til alle situasjoner

Skal du på tur i fjellet er turbuksene til Scandinavian Explorer et sikkert valg. De er lekre og funksjonelle, og er laget i et vindtett og vannavstøtende stoff med materialer som puster. Perfekt for nordiske forhold. Regnjakkene består av flere lag med termoplastisk polyuretan (TPU) og fungerer som fuktsperre samtidig som den puster. På den måten holder du regnet ute, samtidig som du ikke blir klam. Ser du etter en brukervennlig helårsjakke til ulike aktiviteter, er skalljakken et godt alternativ. De er fleksible, lette og pustende med vann- og vindavvisende egenskaper, som gir suveren mobilitet og komfort.

Om du skal på søndagstur med familien, eller hyttetur med vennegjengen, har Scandinavian Explorer et bredt utvalg av allsidige turklær laget av kvalitetsmaterialer.

Det bestselgende og mest populære produktet fra Scandinavian Explorer er deres dunjakker.

Dunjakke – Et must for norske vintre

I kaldere strøk har man fylt klesplagg med dun siden 1700-tallet. Dun er det animalske materialet som varmer mest i forhold til vekt, og de lette dunjakkene er den foretrukne ytterbekledningen for de fleste som oppholder seg mye ute. Dunjakke er nærmest et must vinterstid i Norge. Når gradene kryper nedover og du pakker deg inn i en dunjakke fra Scandinavian Explorer, trenger du ikke å bekymre deg for å fryse. Det kommer av dunets luftighet, som gir en optimal isolering samtidig som den holder på varmen.

Fordeler og ulemper med dunjakker

Hva er det som gjør dunjakker til førstevalget for oss nordmenn? La oss begynne med å oppsummere fordeler og ulemper ved dunjakker.

Dun varmer best, tar minst plass, og har lavest vekt i forhold til hvor mye isolasjon det gir. Jakkene er både lette og komprimerbare, noe som gjør det enkelt og pakke med seg i sekken. Den eneste ulempen er at dunet mister nesten alle disse egenskapene så fort det blir vått. Dette er fordi «kamrene» i dunet kollapser når det blir vått, noe som gjør at jakken mister isolasjonsevnen betraktelig, samtidig som den blir tung og klam. Som en løsning på denne utfordringen har Scandinavian Explorer tatt i bruk impregnert dun, også kalt hydrofobisk dun eller Q-shield. Det gjør dunet vannavstøtende og sikrer at plaggene gir den nødvendige isolasjonen og varmen, slik at man kan nyte den norske naturen i alle typer værforhold.

Dunjakkens funksjon og kvalitet

Dunjakkens funksjon og kvalitet henger sammen med total dunmengde og spenst. Om den har en konstruksjon som gjør at jakka blir vindtett og om det er riktig mengde dun i de ulike dunkamrene, slik at det ikke oppstår flate/tomme områder. Scandinavian Explorer sine dunjakker består alltid av 80/90 prosent mengde sertifisert dun for å gi deg den beste kvaliteten.

Det varme alternativet

Dun blandes med fjær når det brukes som isolasjon i klær. Mengden av fjær og dun angis i prosent. Jo mer dun, desto varmere blir jakken. Det er ikke mulig å bruke 100 % dun, det må alltid blandes med en viss mengde av fjær, som sikrer at dunet fyller hele plagget og ikke faller sammen. Dunjakker fra Scandinavian Explorer består av 90% dun og 10% fjær, eller Composition of Filling 90/10. En dunjakke med høy andel dun er i utgangspunktet varmere, lettere og dyrere enn en jakke med lavere andel dun og større andel fjær. Grunnen til at det både er dun og fjær i dunjakkene, er at det er dunets oppgave å holde deg varm mens fjærene transporterer bort fukt og sørger for at jakken holder seg fluffy. Dunjakken er den mest praktiske og allsidige jakken for skandinaviske forhold, den holder deg varm og moteriktig år etter år – vår bestevenn på kalde vinterdager. 

Dunjakker i alle regnbuens farger

Dunjakkene fra Scandinavian Explorer kommer i uendelige former og farger, så å finne en dunjakke i din favorittfarge bør ikke være et problem. Gul, blå, oransje eller grønn, ensfarget eller tofarget, Scandinavian Explorer har noe som passer til enhver smak. De enkle og freshe fargekombinasjonene til Scandinavian Explorer gir et rent og tidløst uttrykk, som vil se like bra ut på fjellet som på byen.

Er du dristig og glad i farger velg en knallrød, lilla eller gul. Til hverdagsbruk, jobb og penere bruk kan du gå for en jakke i klassiske tidløse farger som svart, navy og khaki som gjør det enkelt å matche andre plagg. Den allsidige dunjakken går aldri av moten og er et perfekt alternativ i overgangsperioden mellom høst og vinter, eller vinter og vår.

Dunjakker for kvinner

Dunjakker for menn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *