Dale of Norway

Dale of Norway har siden 1879 tilbudt høykvalitets strikkeplagg til hele familien, og er verdenskjent for utmerket kvalitet, design og håndverk. De er en av Norges største og mest avanserte produsenter av klassisk og nyskapende plagg med rot i norske tradisjonelle mønstre.
dale of norway sweater

Historien til Dale of Norway

Mellom Voss og Bergen, der Bergsdalselva knekker og kaster seg nedover fjellsiden, der to fjordarmer er skilt av et grønt stykke Vestland, ligger Dale. Det var her forretningsmannen Peder Jebsen var på gjennomreise i 1872. Der andre så vakre fosser og sauer på beite, så Jebsen rik tilgang på vannkraft og ull. Han grunnla Dale Fabrikker i 1879, senere omdøpt til Dale of Norway.

Med lang erfaring i tekstilindustrien sikret Jebsen seg rettighetene til den lokale vannkraften. Kort tid etter ankom dampbåter fra England med produksjonsutstyr, og siden den gang har bedriften hatt uavbrutt produksjon på Dale. Dale of Norway vokste raskt og ble den største arbeidsgiveren i området. Ofte fulgte barna foreldrene til arbeidet, og slik ble erfaringer og ekspertise formidlet videre til neste generasjon. Mange av deres ansatte har arbeidet på fabrikken det meste av sitt voksne liv, akkurat som familiemedlemmer før dem.

Opp gjennom årene har Dale of Norway kontinuerlig justert og forbedret tekstilproduksjonen. De er en av svært få tekstilbedrifter som fortsatt har hele sin produksjon i Norge, og sikrer derfor førsteklasses kvalitet på hvert enkelt plagg og følger nøye med på produksjonsprosessen.

Dale of Norway sine produkter

Klassisk norsk tradisjonsdesign på sitt beste. Dale of Norway har siden 1879 tilbudt høykvalitets strikkeplagg til hele familien. De tar stolthet i å være en av de største og mest avanserte produsenter av klassisk og nyskapende bekledning med inspirasjon fra norske tradisjonsmønstre.

Dale of Norway tilbyr komfortable og tidløse ullplagg som bygger på norsk strikketradisjon. Kolleksjonen spenner fra tynne og sportye next-to-skin-gensere i supermyk merinoull, til tykke og varme ullgensere og jakker i 100% norsk ull. De har et bredt sortiment av klær, men er kanskje aller mest kjent for sine strikkegensere. Strikkegenserne er ofte laget av norsk ull eller myk merinoull, og i Mall of Norway sin nettbutikk finner du de klassiske strikkegenserne i modeller som Christiania, Cortina, Moritz, Vail, med flere.

Strikkeplagg fra Dale of Norway er den perfekte gaven å gi til noen som ønsker varme, komfortable og tradisjonelle plagg som vil vare i mange generasjoner.

Dale of Norway og Det Norske Skilandslaget

Siden 1956 har Dale of Norway utstyrt det norske skilandslaget med offisielle gensere til alle vinter-OL og verdensmesterskap. Det er virkelig en imponerende rekke kjente, og etter hvert legendariske, idrettsutøvere som har båret en Dale of Norway-genser med en – eller flere – medaljer rundt halsen. Ikke rart mange av deres OL- og VM-gensere er populære lenge etter at OL-ilden er slukket og publikum har gått hjem. De har rett og slett blitt samleobjekter.

Podium

Podium var den offisielle utøvergenseren for det norske landslaget i langrenn for 2019-2020-sesongen. Designet er inspirert av tradisjonelle norske mønstre, inkludert det flaggfargede korset, og signaliserer optimisme, lagånd og hengivenhet for sporten. Medaljene på ermene hinter til suksessen til landslaget, og på innsiden av kragen finner du teksten «Heia Norge». Genseren er laget i lett og myk merinoull, og du finner den i Mall of Norway sin nettbutikk.

Norges Skiforbund og Dale of Norway har fornyet avtalen frem til 2022. Det er ikke ofte sponsor samarbeid har vart så lenge, og dette gjenspeiler tyngden og kvaliteten Dale of Norway sine produkter innehar. Det er nok også gjennom Skilandslaget Dale of Norway har oppnådd en økende popularitet internasjonalt.

Norsk strikkekultur

Norge har en lang tradisjon med ullklær og strikkede plagg takket være de lange vintrene i Skandinavia. Vi har strikket i mange hundre år, og det eldste strikkede klesplagget stammer helt tilbake fra 14-1500-tallet. Vi har med andre ord strikking i blodet, og det er nærmest å regne som en nasjonal fritidsaktivitet. En aktivitet som har underholdt nordmenn og produsert flotte og varme klær i mange århundre. Dette utgjør også kjernen i Dale of Norway sine produkter, og de selger både pannebånd, luer, strikkegensere og skjerf i norsk kvalitetsull.

I dag er norsk strikk og strikking veldig populært, ikke bare for bestemødre, men også for unge jenter landet over. Alle har kastet seg på strikkebølgen, og tradisjonelle mønstre og moderne strikkeplagg blir strikket flittig av nordmenn i alle aldre.

Tradisjon og fornyelse

Dale of Norway har utviklet seg i takt med denne trenden ved å tilby plagg med mange forskjellige mønstre i både tradisjonelle og mer moderne farger. Du vil finne ullgensere med mønstre som er hentet fra gamle norske folkedrakter, broderier, kirkemønstre, rosemaling og norsk mytologi. Denne rikholdige arven elsker Dale of Norway å boltre seg i, men det er ikke alle mønstre de tilpasser og moderniserer til vår tid. Det er noen mønstre, som for eksempel Setesdalsmønsteret, som forblir uendret.

Setesdalsmønsteret

Setesdalsdesignet fremkaller både historie og minner, og er det mest kjente norske mønsteret som er strikket gjennom generasjoner. Det består av tradisjonelle norske symboler som åttebladsroser, kors, kringle og lus. Dale of Norway er den eneste som produserer Setesdalsgenseren uendret og autentisk med tinnhekter og vevde ullbånd.

Selv i de mer moderniserte strikkeplaggene til Dale of Norway, står Setedalsmønsteret sentralt. Dette vises tydelig i produkter som Peace, Solfrid og Christiania, hvor det autentiske er kombinert med tidsriktige detaljer. Dale of Norway både respekterer og fornyer den rikholdige norske strikkekulturen, og har mestret kunsten å fornye seg uten å miste sin opprinnelige identitet.

Materialer

Materialene som brukes av Dale of Norway er tilpasset hvert produkt, og de bruker mye norsk ull i sitt sortiment. Med den unike briljansen, spensten og holdbarheten som norsk ull er verdenskjent for, holder plaggene form og fasong over tid, og de går i arv i flere generasjoner. Norsk ull er kjent for å være slitesterk og robust, og er den mest allsidige beskyttelsen mot vær og vind. Enten du er ute på havet og fisker eller på ski i fjellet, er ullplagg fra Dale of Norway et sikkert valg for enhver aktiv nordmann.

Norsk ull

Ingenting er som ull. Vi mennesker har ikke engang vært i nærheten av å skape noe så fantastisk som dette naturproduktet. Det er uslåelig når det kommer til isolasjon- og pusteegenskaper, og er dessuten temperaturregulerende, fuktabsorberende og transporterende, og varmer til og med når det er vått. Ull har også den egenskapen at bakterier ikke trives i det, noe som betyr at selv ikke svettelukt setter seg fast. Ull kalles også naturens “high-tech” fiber, og er kjent for å være en av verdens mest miljøvennlige materialer.

Bærekraft

Med økende fokus og bekymring for bærekraft, råvarers opprinnelse og arbeidernes velferd, rettes fokuset mot produkter og produsenter med grønnere legitimasjon. Ull er tilbake i motebildet som et bærekraftig og bemerkelsesverdig fiber. Med en produksjon som fremdeles drives av lokale fosser, fortsetter Dale of Norway å lage førsteklasses produkter av 100% norsk ull. Selskapet garanterer etisk produksjon da plaggene fortsatt strikkes på fabrikken på Dale, der kortreiste, komfortable og bærekraftige materialer står i fokus. Dette er produkter du kan bruke med stolthet og god samvittighet i mange år frem i tid.

FAQ

Hvilke produkter selger Dale of Norway?

Dale of Norway selger produkter som gensere, luer, skjerf og pannebånd.

Hvor kan jeg kjøpe produkter fra ‘Dale of Norway?

Du kan kjøpe Dale of Norway sine produkter i Mall of Norway sin butikk.

Hvilket materiale bruker Dale of Norway i produktene sine?

Materialene som brukes av Dale of Norway er tilpasset hvert produkt, og de bruker mye norsk ull i sitt sortiment.

Siste nytt fra
Fjord Journal