Fjord magazine

Publisert Legg igjen en kommentar

Besøk Flåm – fjordens perle

Travel to Flåm Norway

Dette eventyrlige stedet som ligger mellom fjord og fjell på Vestlandet tilbyr det beste av naturen og noen av de mest fantastiske utsiktene i Skandinavia. Flåm, kalt «En slette mellom bratte fjell,» er en landsby i sørvest-Norge, i et område kjent for fjorder og fjell. Den finnes på enden av Aurlandsfjorden, en del av den enorme Sognefjorden. Siden slutten av 1800-tallet har Flåm vært et populært turistmål. For tiden har den så mye som 1,4 millioner besøkende i året, en skarp kontrast til de nær 400 innbyggerne i landsbyen.

Hvordan komme seg til Flåmsbana

Du kan komme dit med bil, buss, tog eller båt. Hvis du er sporty, kanskje på sykkel? Togturen, Flåmsbana, kalt «Den vakreste togturen i verden,» er et eventyr i seg selv. Hvor mange togturer har du opplevd hvor du kan se den samme utsikten fra to forskjellige sider av toget? Det vakre toget med sin vintage dekor gjør 180 svinger inne i fjellet, og du kan se den samme utsikten du så før du kom inn i fjellet på motsatt side av toget. Uansett årstid, er utsikten fantastisk, og du passerer flere nydelige fossefall og flott fjellutsikt på veien.

Hvis du vil vite mer om hvordan denne jernbanen ble bygget, kan du besøke Flåmsbana Museet, som forteller historien om de hardtarbeidende mennene som lagde den, og alle de tekniske utfordringene de måtte overvinne da de prøvde å erobre fjellene for å avslutte prosjektet sitt.

Stegastein Utsiktspunkt

En av de største attraksjonene i nærheten av Flåm er utsiktspunktet Stegastein. Denne praktfulle utsiktsplattformen peker 30 meter ut fra fjellet og 650 meter over vakre Aurlandsfjorden. Utsikten er fantastisk. Du kan komme deg dit med buss fra Flåm.

Har du alltid drømt om å besøke Vikingene?

At Gudvangen by Nærøyfjord, you can enter the world of the Vikings in the Viking village “Njardarheimr” and learn about how they spent their daily life when they were not at sea. The food they serve is based on the ingredients that were available in those days, and the Vikings that roam there, are not actors, but people who embrace the Viking lifestyle and know their crafts and rituals by heart.

Maybe they will challenge you to a duel in ax-throwing or archery? There are so many great photo opportunities as well, and activities that the whole family will enjoy.

Hvis du er glad i vikingenes favorittdrink, øl, vil kanskje en tur til Ægir-bryggeriet i Flåm være et passende besøk. Det er mange muligheter tilgjengelig for å slukke tørsten, både de klassiske og mer moderne øltypene. Bryggerinavnet er oppkalt etter havguden, Ægir, fra Norrøn Mytologi. Ifølge Odin var Ægir verdens beste bryggeri, og de internasjonale ansatte på Ægir gjør sitt beste for å leve opp til den standarden.

Pensjonater og hoteller i Flåm

Fra historiske Fretheim Hotel til Heimly Pensjonat, bare 500 meter fra den berømte Flåmsbana. Det er flere nydelige pensjonat og hoteller i Flåm, i tillegg til puber og restauranter hvor du kan nyte tradisjonell norsk mat så vel som burgere og pommes frites. Husk å få i deg softis med sjokoladestrø, et must om sommeren.

Hva annet er det å gjøre i Flåm?

I følge Lonely Planet: «Fjordlandskapet på Vestlandet er så unikt og dypt vakkert at mange mennesker anser dem som de mest imponerende landskapene på planeten.» Det er mange muligheter for å utforske Flåm og områdene rundt, som blant annet fjordcruise eller guidede fotturer. Muligheten til å finne favorittstedene dine for å lage noen uforglemmelige minner er gode.

Flåm er det perfekte stedet for alle som liker natur, fotturer, sykling, kajakkpadling og fotografering. De senere årene har det blitt gjort en innsats for å gjøre et grønt skifte, der turistnæringen har et ansvar for å legge til rette for en mer bærekraftig opplevelse. Flåm kan for eksempel tilby utleiesykler, og det jobbes kontinuerlig med å tilby grønnere valg for de besøkende.

Med sin ekstraordinære ville natur, fjell og fjorder, er Flåm laget for å utforske og få ny energi direkte fra jord, trær, vind og sol. Her får du ny energi og opplevelser lik ingen andre steder i verden. Hvis du trenger passende klær for fotturer, en ryggsekk eller bærekraftige valg som kaffekrus og silikon drikkeflasker, kan du sjekke utvalget vårt i butikken.

Mall of Norway ligger i hjertet av Flåm ved fjorden.

Dette bør du pakke med deg når du skal til Flåm

Menn / Unisex

Damer

Besøk nettbutikken vår www.mallofnorway.com
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *