Wool House

wool house

Wool House tilbyr produkter for den motebevisste urbane som verdsetter tradisjon, kvalitet og holdbarhet. Det er et modent og ansvarlig motemerke, hvor essensen er å strikke klær av ekstremt høy kvalitet som gir glede, og vil vare i mange år. Et kvalitetsmerke fra Litauen, hvor det moderne møter det tradisjonelle.

Om Wool House

Wool House er en familiebedrift som ble etablert i 1936. De er konstant under endring, og viktigheten med å forbedre og tilpasse seg behovet til kundene, jobber de kontinuerlig med. Wool House er et moderne og ansvarlig slowfashion merke, der essensen ligger i å lage produkter av høy kvalitet med dype røtter i tradisjoner. De er stolte over at produktene blir forbundet med positive og glade øyeblikk som turer i skogen, ferier i utlandet, koselige familiekvelder, og egentid på hytta.

Historien om Wool House

På tidlig 1930-tallet ble Wool House grunnlagt i Litauen, et land omgitt av frodige skoger, ferskvannssjøer og vassdrag, som lenge har vært kjent for gode og dyktige håndverkere. I mellomkrigstiden var vintrene kalde og harde, og etterspørselen etter varme og holdbare strikkeplagg ble verdsatt og høyt ettertraktet. Dette utnyttet Wool House seg godt av, og produksjonen skjøt fart. I løpet av denne tiden var det også store forandringer i landet, Sovjet tok kontroll over Litauen, som resulterte i at over 130.000 mennesker ble sendt til arbeidsleir eller tvangsflyttet til øde deler av Sovjetunionen. Dette førte til at mange litauiske bedrifter ikke følte seg trygge i sitt eget land, og måtte stenge dørene. En av disse var den vellykkede familiebedriften, Wool House.

Tidlig på 1980-tallet ble det et forsterket ønske om demokrati og selvstyre i Litauen, og en miljøbevegelse vokste frem etter tsjernobyl-ulykken i 1986. Wool House ble igjen født på ny i 1988, like før Litauen løsrev seg fra Sovjetunionen i 1990.

Wool House sine produkter

Med mange års erfaring, godt håndarbeid, gamle strikketradisjoner og innovative produksjonsløsninger, sikrer Wool House høy kvalitet på produktene sine. De bruker eksklusive og originale strikketeknikker, og dekorerer genserne og luene sine i tradisjonelle mønstre. De kjøper ullgarn av høy kvalitet, samt økologisk alpakka, merino og mohair, direkte fra italienske produsenter. Produktene er kjent for å ha behagelig passform og duse farger, og er holdbare klassikere tilpasset den motebevisste brukeren.

Tidløst design

Strikkeplaggene til Wool House er tidløse, med enkle og minimalistiske silhuetter. Designet karakteriserer en stil hvor det moderne møter det tradisjonelle, og de bruker i hovedsak behagelige og jordnære farger i deres produktsortiment. Dette er produkter som får deg til å se bra ut, og som er komfortable å ha på seg. Det er moteriktige klassikere som passer både i skibakken, på fjellet, i skogen eller på kontoret.

Ull

Ull har hele veien vært den viktigste fiberen i Wool House sitt produktsortiment, og norsk ull er et sentralt materiale i deres plagg. Vi nordmenn har et kjært og nært forhold til ull, og det har på mange måter bidratt til å definere vår felles kultur, hvem vi er som mennesker og vår historie. Vi bruker ull hele året, sommer som vinter, og det er få nordmenn som ikke har ullplagg hengende i klesskapet.

Ull er en naturlig fiber som innehar eksepsjonelle tekniske egenskaper du ikke vil finne i andre materialer. Det fungerer som en temperaturregulator som beskytter kroppen din i både varmt og kaldt vær. Ull kan bære opptil en tredjedel av sin egen vekt i fuktighet uten å virke vått, som i praksis betyr at du kan ha på deg ganske fuktige ullplagg uten at du blir kald. Til en viss grad er ull også vannresistent. Lett regn, snø og flekker vil legge seg på overflaten eller renne av stoffet. Det inneholder også lanolin, eller ullfett, som bryter ned bakterier og bidrar til å forhindre svettelukt.

Slitesterke plagg

Klær laget av ull gir en betydelig høyere slitestyrke og dermed også et lengre liv enn andre plagg. Med vekslende nordiske temperaturer gjelder det å finne klesplagg som lar seg forene med elementene – og det helst uten å se ut som du konstant skal legge ut på skitur eller bli bestevenn med Lars Monsen. Wool House fokuserer på slitesterke og allsidige ullplagg av høy kvalitet, som varer lenge. Du finner et bredt utvalg av deres produkter i Mall of Norway sin nettbutikk.

Bærekraft

Wool House har et sterkt fokus på bærekraft. Dette gjenspeiles ved at alle produktene er produsert lokalt i Litauen, i en liten strikkefabrikk som har vært i familien i generasjoner. Med lav produktsirkulasjon og ingen avfall, passer Wool House godt inn i fremtidens fokus på bærekraft. De strikker i små mengder, noe som betyr at de ikke lagerfører produkter, i tillegg tar de vare på overflødige garnrester og tilbyr reparasjon av plagg til sine kunder.

Wool House er et modent og ansvarlig motemerke, hvor essensen er å strikke klær av ekstremt høy kvalitet som du kan glede deg over i mange år.

Populære produkter

Sand genser er envarm og vakker ullgenser for dame, laget av 100% myk og behagelig organisk merinoull.  Det stilige retroutrykket gir genseren et spesielt design som vil friske opp ethvert klesskap. Genseren isolerer godt og har gode fukttransporterende egenskaper. En lett og allsidig genser med flott silhuett som vil matche ethvert antrekk.

Moss er den ultimate strikkecardigan for en deilig høstlook som enkelt kan slenges over skuldrene. Denne er perfekt for deg som vil kle deg litt formelt og lekent. Passer like godt med bukser og skjørt, er enkel å dresse opp eller ned, og passer de fleste anledninger. Laget av deilig og myk merinoull og kasjmir som er utrolig behagelig å ha på.

Landi ullgenser for herre er en klassisk strikkegenser med høy hals laget av 100% myk merinoull. Genseren har kabelstrikk-design og er en tidløs klassiker du tar frem hver høst og vinter. Denne egner seg like godt til hverdag som til fest.

Toro Ullgenser er entykk minimalistisk strikkegenser til herre laget av 100% merinoull. Genseren er grovstrikket med en tettsittende passform og har et røft uttrykk. En varm og behagelig genser som passer utmerket som hverdagsplagg på kalde vinterdager.

Nettbutikk

Du finner Wool House sine produkter tilgjengelig i Mall of Norway sin nettbutikk. Hvert produkt i nettbutikken presenteres med et detaljert bilde. Velg farge og størrelse, legg i handlekurven og bestill.

FAQ

Hvilke produkter selger Wool House?

Wool House selger produkter som gensere, cardigan, luer, votter og sokker.

Hvor kan jeg kjøpe produkter fra Wool House?

Du kan kjøpe Wool House sine produkter i Mall of Norway sin nettbutikk og få dem levert hjem hvor som helst i verden.

Hvilket materiale bruker Wool House i produktene sine?

Ull har hele veien vært den viktigste fiberen i Wool House sitt produktsortiment, og norsk ull er et sentralt materiale i deres plagg.