Rauma

Rauma

Rauma tilbyr kvalitetsprodukter i 100% norsk ull og fokuserer på plagg som både varmer og varer. Kolleksjonen består av tradisjonelle, klassiske gensere og tilbehør, som passer like godt på hytta, som på en fortauskafé i byen. Det er produkter du blir glad i, og en av de fineste gavene du kan gi.

Populære modeller

Rauma Ullvarefabrikk og Rauma Collection

Rauma Ullvarefabrikk er en tekstilbedrift som ble etablert i 1927. De baserer produksjonen i hovedsak på norsk ull, og gjør nesten hele produksjonsprosessen – fra ull til ferdig vare – i egen fabrikk på Veblungsnes. Med utgangspunkt i spinneriet på Veblungsnes i Romsdalen, er Rauma Ullvarefabrikk underliggende avsender for merkevarene Rauma Garn (håndstrikkegarn), RørosTweed (interiørtekstiler) og Rauma Collection (Strikket klær/ferdigstrikk). Alle merkevarene har norsk ull som basisstoff.

Om Rauma Collection

Rauma Collection ble etablert for å videreføre og utvikle tradisjonen rundt strikkede klassikere i norsk ull. Rauma sin ambisjon er å tilby kvalitetsprodukter i 100% norsk ull, produsert fra ull til ferdig plagg på sin egen fabrikk i Romsdalen. På denne måten sikrer de kvalitet i alle ledd, og kan levere produkter som både varmer og varer.

Rauma Collection sine produkter

Rauma Collection består av tradisjonelle gensere som Marius og Nordland, samt moderne klassikere som Varde, Spiret og Tind. I tillegg har de et bredt spekter av luer i ulike mønstre og farger. Alt kan du kan finne i Mall of Norway sin nettbutikk.

Produksjonen til Rauma Collection foregår i vakre Romsdalen, og de er stolte over at hele kolleksjonen er laget av 100% norsk kvalitetsull. Norsk ull er kjent for meget god elastisitet og spenst, som gir lette, luftige og behagelige plagg for hverdagsbruk. Det er klær av høy kvalitet som varer lenge, og passer både til den moteriktige ungdommen og den funksjonelle friluftselskeren. Med autentiske mønstre og farger, er dette tidløse klassikere som aldri vil gå av moten.

100% norsk ull

På kalde dager er det ikke noe lunere enn ull. Norsk ull er kjent for å ha god kvalitet, har fin glans og lang holdbarhet. Når du velger ull fra Norge, får du kortreist og bærekraftige produkter som vil holde i generasjoner. Ull har blitt brukt av nordmenn siden tidenes morgen, og det første ullplagget kjenner vi allerede mot kroppen fra vi er babyer. Ull holder deg varm når det er kaldt om vinteren, og kjøler deg ned hvis det er for varmt om sommeren. Det er et praktisk og allsidig materiale som er skapt for nordiske forhold, hvor temperatur og værforhold kan endres raskt. Er du ute på fjelltur eller i slalåmbakken, vil ull transportere fukt bort fra kroppen og holde deg tørr og beskyttet selv i høy aktivitet.

Plagg og tekstiler av norsk ull har lang levetid, nupper lite og holder godt på form og fasong over tid. Det er kjent for å være bærekraftig, slitesterkt og robust, og er det perfekte plagget å bruke gjennom hele året.

Norsk ull er bærekraftig

Nordmenn har blitt mer og mer miljøbevisste, og har et ønske om å bruke kortreiste produkter med lang holdbarhet. Rauma velger ull som kommer fra Norge, der sauen vandrer fritt i fjell, skoger og åser i beitesesongene. Det er god dyrevelferd i Norge, sauen drikker det reneste vannet og spiser den mest næringsrike maten naturen kan tilby. Rauma er en av få tekstilbedrifter som fortsatt har hele produksjonsprosessen i Norge, som innebærer at de er med på å minske ressursbruk, miljøødeleggelser og klimagassutslipp.

Norsk strikk er trendy

Ull og dens mange egenskaper har gitt materialet mye oppmerksomhet, og her til lands ser man nordmenn i ull både på fjellet og ute på byen. De tradisjonelle strikkegenserne har fått mye omtale i motebildet den siste tiden, både her hjemme og i utlandet. Strikkegenseren er ikke lenger et traust plagg kun forbeholdt fiskere og andre arbeidsfolk, nå er det både moteriktig og trendy. Det har blitt et nasjonalt og moderne plagg som blir brukt til både hverdag og fest. Om du er i skisporet, på en bar, eller på stranda en sen sommerkveld, finner du nordmenn iført den ikoniske strikkegenseren.

Mariusgenseren

Rauma Collection har enerett på produksjon av den originale mariusgenseren, og få ting er mer typisk norsk. Hvem har vel ikke sett en nordmann iført en mariusgenser slappe av i solveggen med en kvikk lunsj i hånden? Mariusgenseren er en veldig populær strikkegenser med mønster inspirert av den tradisjonelle setesdalsgenseren. Mens de tradisjonelle genserne brukte saueullens naturlige farger svart, grått, brun og hvit, ble mariusgenseren designet og lansert i Norges farger. Selv om det utvilsomt har vært strikket gensere i mange hundre år, er mariusgenseren et relativt moderne fenomen.

Personen som gjorde mariusgenseren kjent, og som er opphavet til navnet, er alpinisten og krigshelten Marius Eriksen. Eriksen ble Norgesmester i alpint både i 1947 og 1948, men det var ikke før han prøvde lykke foran lerretet at mariusgenseren ble populær. Under filminnspillingen av Troll i Ord på midten av 50-tallet var Eriksen ikledd mariusgenseren. De som hadde sett filmen ville være kledd som den kule og populære skuespilleren, og det førte til strikkehysteri i Norge. Alle begynte å strikke den ikoniske genseren, og du kunne se det populære Marius-mønsteret på alle, fra den hardtarbeidende fiskeren til den snobbete husmoren. Med dette ble mariusgenseren offisielt å betrakte som et erkenorsk plagg som hjelper nordmenn å holde på varmen.

Nasjonalt ikon

Mariusgenseren er i dag et av verdens mest solgte og kopierte strikkemønstre, og blir sett på som et nasjonalt ikon. Det er nettopp genserens nasjonale og tradisjonelle preg som stadig bringer den tilbake i motebildet. Det er umulig å la være å legge merke til mariusgenseren som så og si alle nordmenn går rundt i. Mange turister kjøper med seg strikkegenseren til venner og familie, som har ført til at den har oppnådd en popularitet i utlandet.

Ønsker du den tradisjonelle mariusgenseren i Norges farger, eller en mer modernisert variant, kan du finne et godt utvalg av Rauma sine flotte gensere i Mall of Norway sin nettbutikk.

Populære produkter

Mariusgenser for dame i grå og sennepsgul er en komfortabel halvmønstret strikkegenser med rett passform i 100% norsk ull. Genseren har rundstrikket bærestykke, lange ermer og rund ribbestrikket hals. En tidløs og klassisk genser som passer til både hverdag og fest. Tilgjengelig i flere forskjellige farger.

Mariusgenser i unisex passform har «T-sleeve» fasong, lange ermer og båthals med picotkant. Den er strikket i 100% norsk ull i Norges tradisjonelle farger, og er en klassiker å ha i klesskapet. Den kan lett kombineres med jeans eller bukser, og passer både til hverdag og fritid. Tilgjengelig i flere forskjellige farger.

Varde Ullgenser for dame i grå og sennepsgul er en komfortabel høstgenser med rett passform i 100% norsk ull. Genseren har mønstret rundstrikket bærestykke, lange ermer og rund ribbestrikket hals. Varde er strikket i et moderne mønster som er både klassisk og trendy. Tilgjengelig i flere forskjellige farger.

Islender ullgenser for herre i grønn er en stilig helmønstret strikkegenser med rett passform i 100% norsk ull. Islender var opprinnelig en arbeidsgenser for skogsarbeidere og fiskere, men er i dag blitt en moteriktig klassiker som brukes til alle anledninger. Tilgjengelig i flere forskjellige farger.

Nettbutikk

Du finner Rauma sine produkter tilgjengelig i Mall of Norway sin nettbutikk. Hvert produkt i nettbutikken presenteres med et detaljert bilde. Velg farge og størrelse, legg i handlekurven og bestill.

FAQ

Hvilke produkter selger Rauma?

Rauma Collection består av tradisjonelle og klassiske gensere. I tillegg har de et bredt spekter av luer i ulike mønstre og farger.

Hvor kan jeg kjøpe produkter fra Rauma?

Du kan kjøpe Rauma sine produkter i Mall of Norway sin nettbutikk og få dem levert hjem hvor som helst i verden.

Hvilket materiale bruker Rauma i produktene sine?

Hele kolleksjonen til Rauma er laget i 100% norsk ull.